Βιογραφικό

Σπουδές & Προσωπικά στοιχεία

Ονομάζομαι Δήμητρα Κολομβάκου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Τορόντο του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασα στο Centennial College of Applied Arts & Technology επίσης στο Τορόντο, αλλά η αγάπη μου για την Ελλάδα με ώθησε να γυρίσω μόνιμα στα πάτρια εδάφη των προγόνων μου και να γνωρίσω καλύτερα τις ρίζες μου. Σήμερα ζω εδώ και 14 χρόνια με την οικογένεια μου στο χωριό Ξηροκάμπι Λακωνίας.


Η αγάπη μου για τον ελληνικό πολιτισμό με ώθησε να μάθω τέχνες βασισμένες στην παράδοση μας. Η αρχαιότερη και πιο παραδοσιακή τέχνη είναι τα ψηφιδωτά γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με την κατασκευή διακοσμητικών βοτσαλωτών δαπέδων.


Πρόκειται για μια τέχνη μέσα από την οποία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως το μεράκι και η αγάπη για το ωραίο κατείχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ανθρώπων των προηγούμενων γενεών αλλά και στη δική μου. Υπάρχουν έργα απλών μαστόρων που το ταλέντο τους βρήκε χώρο αλλά και κατάλληλες συνθήκες για να εκφραστεί και η έκφραση αυτή με ώθησε να ακολουθήσω τα χνάρια τους και να προσπαθήσω να αναβιώσω την πανάρχαια αυτή τέχνη. Άλλωστε τα βοτσαλωτά δάπεδα αποτελούν κληρονομιά για τον τόπο μας και πιστεύω πως δεν πρέπει να χαθεί!


Εκθέσεις

Στα χρόνια αυτά που ασχολούμαι με την κατασκευή βοτσαλωτών έχω λάβει μέρος στις παρακάτω εκθέσεις.


2007: Έκθεση Λαϊκής Τέχνης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, με διοργανωτή τη Νομαρχία Λακωνίας.


2008: Έκθεση Λακώνων Καλλιτεχνών στην Σπάρτη και το Γύθειο, με διοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας.


2009 & 2010: Έκθεση στο φεστιβάλ με τίτλο "Κάλεσμα στον Ταΰγετο" στο Ξηροκάμπι Λακωνίας με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου.


2010: Έκθεση "Το Αρχαίο Ψηφιδωτό συναντά το Σύγχρονο" - Διεθνής έκθεση ψηφιδωτού - 12ο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού.
Διοργανωτές: Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων & Διεθνής Ένωση Σύγχρονων Ψηφοθετών AIMC - Associazione Internazionale Mosaicisti Contemporanei